Vakantie

Het is even een weekje rustig geweest op de blog want we waren op vakantie. De dames zijn thuisgebleven met de goede verzorging door mijn zus. Omdat Britt nog niet alleen met de andere dames mag blijven, hadden we de slaapkamer voor haar ingericht. De hordeur ertussen zodat ze wel contact had met de rest.

Tijdens de vakantie kregen we snel al een berichtje van mijn zus dat het wel een portret is. Mijn zus maakte eerst altijd de kattenbakken schoon en daarna pas het eten, nou onze Britt was het daar niet helemaal mee eens dus hop je haalt gewoon met wat geweld de hordeur eruit en komt er gewoon om vragen. Tja dat is Britt, dat is redelijk een bulldozer moet ik zeggen.

Ze hebben het dus goed gehad tijdens onze vakantie maar de hele bende was wel weer ontzettend blij dat we er weer waren. Vooral Doet was een beetje chaggie maar dat was eigenlijk weer voorbij toen ze weer lekker op de arm bij mij kon zitten. Tja Doet is een echte aandachtstrekker en wil het liefste bij mij op de arm hangen en knuffelen.

Zijn gangetje

Eigenlijk hebben we weinig echt nieuws te vertellen. Britt is al aardig ingeburgerd en heeft haar draai gevonden. De router is haar grote vriend. Niets beters dan lekker hierop te liggen. Ook gaat ze steeds meer spelen, vooral de speeltunnel is favoriet.

De rest is nog steeds heel lief en zal niet snel reageren als madam blaast. Het zijn gewoon lieve meiden waar we apetrots op zijn.

Voor Doet hebben we in de tussentijd een planning in gedachte, medio juli mag ze weer naar Floyd en hopelijk lukt het deze keer wel. Ze is iig al een keer uit logeren geweest en voor zo’n gevoelige dame als Doet is dat al een hele happening.

Britt en de rest

Vandaag is Britt precies 1 maand bij ons en wat een feest is het toch. Als we thuis zijn, mag alles lekker bij elkaar dus zo ook vandaag. Zaterdagochtend is altijd het moment dat ik het huis schoonmaak, martien is dan weg om hard te lopen. Voor mij mooi het moment om alles schoon te maken.

Vandaag de grote schoonmaak lees stofzuigen en dweilen. De dames worden hier allemaal druk van, geen tijd om te slapen. Behalve natuurlijk ons Yaantje, die laat zich niet storen in haar schoonheidslaap.

Het was dus een rondrennende bende, Britt vond t allemaal reuze interessant, zoveel levendigheid. Dat was ze niet meer gewend maar ze vind het super.

Huis is iig weer helemaal aan kant en de dames? Die zijn er moe van geworden en liggen nu lekker op een oor.

Bezoekje dierenarts

Puk heeft weer last van haar huid dus toch nog even langs de dierenarts voor medicatie, lees Puk mocht weer gezellig mee. Nou is ze niet zo blij met het naar de dierenarts gaan dus dat beloofde wel weer wat. Ze had geluk vandaag want we hadden de vrouwelijke dierenarts die toch wat rustiger is en meer geduld heeft dan Kees de dierenarts die we eigenlijk altijd hebben.

Inderdaad ze moest een prikje hebben zodat alles weer kan herstellen en ondertussen kan ik verder met het opbouwen van de ondersteunende supplementen voor haar huid. Puk is een gevoelige dame en reageert snel op alles, onzeker maar een ontzettende schat. Tja de komst van Britt is allemaal best spannend, dus Puk moet daar even aan wennen.

Gelukkig ging het ontzettend goed met het geven van het prikje en voordat madam het wist, was het weer voorbij en konden we weer lekker naar huis. Thuis aangekomen had Martien de andere bende gewoon bij elkaar lopen door het hele huis. Ik heb dat ook al een paar keer gedaan en dat ging best goed met Britt erbij. Nu Puk toch maar even apart gezet want een bezoekje dierenarts is altijd ff stress en dan zijn de lontjes soms wat korter.

Konden de andere nog even beter kennismaken met Britt maar vooral andersom, Britt beter kennismaken met de rest. Moet gekke Yaantje niet als een gek gaan rondrennen en in haar enthousiasme ongeveer bovenop Britt springen want die schrikt zich dan rot. Yaantje niet die rent gewoon door want tja als ze haar dolle dwaze uurtje heeft is er geen houden aan en dat voor een dame van toch ruim 14 jaar.

Titeren

Sinds enige tijd is het mogelijk om je kat te laten checken op de hoeveelheid antistoffen in het bloed met betrekking tot kattenziekte. Ik ben zelf altijd heel erg bezig met het vinden van nieuwe manier om mijn dames zo min mogelijk te belasten met wat dan ook.

Ontwormen doen wij dan ook niet meer standaard maar ik laat ze checken op wormen. Dat is heel makkelijk door het opsturen van ontlasting naar VPL Het Woud en dan krijg je na een weekje de uitslag via de mail binnen of ze wormen hebben of niet. We hebben nu voor het eerst Britt gedaan, die is al een tijdje niet gedaan. Wil ook even weten hoe het met haar staat.

Maar weer even terugkomend op titeren. Ik heb nu een dierenarts benaderd om Puk en Yana te laten titeren want die staan weer op de planning voor een enting. Puk is heel lastig bij de dierenarts dus ik ga nu kijken of ik het niet gewoon thuis kan laten doen. Puk freakt helemaal en ik hoop dat als het thuis gebeurd, het een stuk beter gaat voor haar naast dat ik dan direct weet of ze nog wel goed beschermd is of niet. Daarnaast halen ze een druppel bloed uit het oor dus dat moet heel makkelijk zijn.

Vind het heel spannend en ben ontzettend benieuwd hoe het gaat. Als het zover is, lezen jullie het hier.


Trots

Wat ben ik toch trots op mijn meiden en hoe ze met Britt omgaan. Allemaal even rustig en relaxt, vooral Yana en Doet zijn echt zo ontzettend relaxt. Puk is altijd wat pittiger maar ook voor haar doen is ze echt super.

We zijn langzaam alles met elkaar aan het laten kennismaken. Yaantje als eerste want die is zo relaxt en makkelijk. Reageert totaal niet op Britt ook als madam blaast. Als we thuis zijn en Britt heeft haar uurtjes in de huiskamer, dan mag Yaantje er bij. Dit om haar te leren wennen aan de rest. Dit weekend ook voor het eerst met Doet en oh die kleine meid maakt mij ook ontzettend trots. Ze kijkt en vindt het nog steeds reuze spannend en wil echt graag verder kennismaken met Britt maar weet ook dat het toch nog wat snel is voor Britt.

We wisselen dus met regelmaat zodat iedereen haar aandacht krijgt maar ook dat Britt in de huiskamer altijd met een andere dame zit. Natuurlijk wel als wij thuis zijn want als we weg zijn, zitten ze gewoon apart, willen niet dat het fout gaat maar zoals ze het nu allemaal doen, maakt mij maar ook Martien heel blij en ook trots. Heerlijke meiden van ons.

Verkennen

Wat verbaasd Britt ons toch iedere dag, ze is zo ontzettend vrolijk en knuffelig. Ze vindt alles gezellig wat je doet en rent als een hondje met je mee om vooral te kijken wat je doet. Dingen zoals een wasmachine is heel gek, tja bij ons staat deze gewoon in de keuken dus madam staat heel verbaasd te kijken. Ook dat je zo naar buiten kunt kijken en vooral heel veel ziet, dat is ook allemaal zo spannend en leuk maar ze maakt flinke stappen

De andere katten zijn best interessant maar van afstand. Om dit beter te krijgen, laten we ze allemaal samen eten. Britt aan de ene kant van de hor en de rest aan de andere kant van de hor. We wisselen om de paar uur de kamers zodat Britt het hele huis goed gaat kennen, de rest vindt het geen probleem. Die hangen het liefst de hele dag in de keuken in hun mandje. De beste plek van het huis volgens Puk.

Doet vindt Britt mega interessant, zit altijd te kijken en te observeren, denk dat dat straks grote vriendinnen gaan worden. Britt is druk en dat vindt Doet natuurlijk altijd leuk. Voor nu gewoon stap voor stap want bij de rest, dat is nog te eng. Hebben we geprobeerd maar Britt is daar nog niet aan toe. Stapje terug en gewoon samen eten en de rest dat komt wel.

Nieuwe huisgenoot

Eindelijk weer eens leuk nieuws om te vertellen want sinds woensdag hebben wij een nieuwe huisgenoot. Britt is weer bij ons komen wonen.

Na het overlijden van mijn moeder heeft Britt het heel moeilijk gehad. Het ineens wegvallen van haar personeel waar ze altijd bij te vinden was, heeft haar doen veranderen wat ons veel verdriet deed. Daarnaast gaan zij en Luna niet goed samen, was eigenlijk altijd wel maar toen mijn moeder er nog was, had ze daar haar steun en back-up.

Toen mijn vader aangaf dat hij ging verhuizen, hebben wij aangegeven Britt weer graag terug te willen nemen. En zo is het dan ook dat Britt van de week bij ons is komen wonen. Ze zit nu nog apart van de rest om eerst even tot rust te komen, ons weer goed te leren kennen en natuurlijk het huis. Als dat allemaal achter de rug is, gaan we haar langzaam introduceren bij de andere dames. We hebben er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen, Britt is na 2 daagjes bij ons al ontzettend relaxt.

Het is ook allemaal spannend want het uitzicht naar buiten is anders, eigenlijk alles in huis is anders maar ze doet het zo ontzettend goed.

De andere dames hebben door dat er wel wat is, Doet vindt het allemaal super interessant, Yaantje maakt zich niet druk, die ligt gewoon op de kachel te slapen en Puk vindt dat Doet haar met rust moet laten van tijd tot tijd.

We houden jullie op de hoogte hier op onze weblog van de voortgang van de introductie van Britt met de rest.

Opruimen

Afgelopen weekend hebben we weer afscheid genomen van de kerstboom tot groot verdriet van Doet. Niets leukers dan spelen in de kerstboom, daarom hebben we ook een kunstboom. Dat kan niet zoveel kwaad. Ze heeft gelukkig wel met veel enthousiasme geholpen bij het opruimen, doos waar de boom in ging, geïnspecteerd en natuurlijk alle ballen en slingers geteld.