Titeren

Sinds enige tijd is het mogelijk om je kat te laten checken op de hoeveelheid antistoffen in het bloed met betrekking tot kattenziekte. Ik ben zelf altijd heel erg bezig met het vinden van nieuwe manier om mijn dames zo min mogelijk te belasten met wat dan ook.

Ontwormen doen wij dan ook niet meer standaard maar ik laat ze checken op wormen. Dat is heel makkelijk door het opsturen van ontlasting naar VPL Het Woud en dan krijg je na een weekje de uitslag via de mail binnen of ze wormen hebben of niet. We hebben nu voor het eerst Britt gedaan, die is al een tijdje niet gedaan. Wil ook even weten hoe het met haar staat.

Maar weer even terugkomend op titeren. Ik heb nu een dierenarts benaderd om Puk en Yana te laten titeren want die staan weer op de planning voor een enting. Puk is heel lastig bij de dierenarts dus ik ga nu kijken of ik het niet gewoon thuis kan laten doen. Puk freakt helemaal en ik hoop dat als het thuis gebeurd, het een stuk beter gaat voor haar naast dat ik dan direct weet of ze nog wel goed beschermd is of niet. Daarnaast halen ze een druppel bloed uit het oor dus dat moet heel makkelijk zijn.

Vind het heel spannend en ben ontzettend benieuwd hoe het gaat. Als het zover is, lezen jullie het hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *