Enten

Vandaag was het dan zover, de dierenarts kwam aan huis om Puk en Yana te enten. Ik heb hiervoor gekozen omdat Puk altijd zo ontzettend stresst bij de dierenarts en ik eens wilde kijken het gaat als ze thuis is. Helaas komt mijn dierenarts niet aan huis daar hij een stukje verder zit dus een dierenarts hier in de buurt gekozen. Voor een enting is dat niet zo’n groot probleem.

Zo gezegd zo gedaan en vandaag kwam ze dan langs. Puk mocht als eerste en ja hoor zodra ze de prik bemerkt, is ze weg. Haar weer even gepakt, doek over haar hoofd zodat ze niet ziet wat er gebeurd en hop prikje erin. Eigenlijk zo gebeurd. Daarna mocht madam bijkomen en hebben we eerst Yaantje haar enting gegeven en nagekeken. Die is altijd zo ontzettend makkelijk, wordt nergens koud of warm van.

Helemaal goedgekeurd door de dierenarts en toen mocht Puk nog even voor een check. Dat ging een stuk beter want madam had haar prikje gehad en gedroeg zich netjes, tja Puk houdt niet van vasthouden dus dat is altijd een dingetje maar ala.

Ze is er i.i.g. voor een jaartje vanaf maar ben er wel uit dat thuis enten beter is dan het ritje naar de dierenarts, de dames komen veel sneller weer tot rust. Voor volgend jaar zeker weer een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *