Afwachten

En Doet is gezellig een paar daagjes uit logeren geweest. We hebben de meid op 2 november naar Floyd gebracht. Vanaf het begin ging het al zo ontzettend goed, niet zo bang als de eerste keer en na even al komen knuffelen. Ik ben heel gerust weggegaan want madam was best relaxt.

Kreeg al snel berichtjes dat ze heel relaxt was en zelfs aan het einde van de dag dat Floyd al in de kamer erbij mocht. Natuurlijk nog niet direct in haar buurt maar het spel ging zogezegd beginnen.

Wat een topmeid en natuurlijk wat is Floyd een heerlijke rustige relaxte kater. Hij heeft haar echt de vorige keer zoveel zelfvertrouwen gegeven maar ook zijn baasjes die er zoveel tijd en energie in gestoken hebben om Doet zich op haar gemak te laten voelen.

Na 2 daagjes ben ik Doet weer gaan halen, Floyd was er wel weer klaar mee en dus heb ik heerlijk de meid weer opgehaald. Even een nachtje lekker bij ons op de slaapkamer om weer wat te wennen en voornamelijk weer de geur van ons huis te krijgen. De volgende dag mocht ze weer samen met haar moeder, die liep een klein beetje te mopperen maar dat is Doet wel van haar gewend en van mamma kan je meer hebben.

’s Avonds alles weer bij elkaar en dat ging ook weer zeer voorspoedig. Britt helemaal blij dat ze verlost is van haar stalkster, Doet heeft geen interesse meer in Britt.

En nu is het wachten of ze zwanger is, na 4 weken moet dit te zien zijn dus nog heel even geduld……

Uit logeren

Eindelijk is het dan zover, Doet gaat uit logeren. Morgenmiddag gaan we haar wegbrengen naar Floyd en dan maar weer afwachten. De vorige keer vond ze alles ontzettend eng en heeft het een week geduurd voordat ze zover gewend was, dat Floyd bij haar in de buurt mocht komen en haar mocht dekken. Gelukkig zijn Gerda en Jan Willem ontzettend lief voor de meid en hebben ze haar alle rust gegund dus ze heeft een goede ervaring. Hopelijk gaat het dit keer beter.

Voor mij ontzettend wennen dat mijn kleine meid er een weekje niet is. Doet is mijn speciale meisje en tja als ze dan een weekje weggaat, pfff niet leuk maar hopelijk lukt het allemaal dit keer en wordt ze straks begin januari mama.

wordt vervolgd…….

Najaar

De dagen beginnen weer korter te worden en buiten natter. De dames zijn nu een stuk minder buiten te vinden dan zomers. Wij hebben natuurlijk de deur een stuk minder openstaan zodat ze niet in hun afgezette tuintje kunnen maar mocht ik de deur openzetten, dan is het even snel een frisse neus halen en hop weer snel naar binnen.

Met dit weer ligt de hele bende ook weer veel vaker op schoot, wat is er niet fijner om samen met een dekentje op de bank te liggen. Doet springt zo snel als ze kan onder het dekentje eventueel samen met moeders Puk. Gaat altijd een tijdje goed maar dan ineens is het toch weer van nee ik wil alleen liggen, zucht echt meiden.

Britt vindt het heerlijk om in je armen te hangen net als Yaantje dus tja vaak lig ik dan met twee dames ongeveer in mijn nek want zowel Yaantje als Britt geven geen strobreed toe dus dan lig je maar lekker tegen elkaar.

Radiostilte

De afgelopen maanden hebben wij eigenlijk weinig berichten geplaatst op onze website. Waarom? Tja is er niet van gekomen want we hebben genoeg meegemaakt met de dames.

Zoals al eerder gemeld, is per januari Britt weer bij ons komen wonen en mevrouw is nu echt helemaal ingeburgerd. Ze is de grootste vriendinnen met haar oma Yana. Tja Yana is heel relaxt en reageert eigenlijk nergens op. Met de andere dames gaat het ook goed alhoewel zoals echte meiden betaamt ze soms lekker kunnen klieren met elkaar maar ala dat moet kunnen.

Yana heeft ook even een dipje gehad na onze vakantie. Ze had tijdens de laatste dagen van onze vakantie een kiesje wat was afgebroken. Dus na de vakantie is ze naar de dierenarts geweest, bloed laten onderzoeken (ivm de komende operatie) en toen kwam eruit dat ze toch nierpatiënt is. Op zich geen probleem, we hebben na Vanna aardig wat ervaring hoe hiermee om te gaan. Voor de operatie wel spannend dus met de dierenarts afgesproken dat ze extra infuus zou krijgen. Ook zelf na de operatie gaan infusen om vooral die nieren te spoelen. Waarden waren hierdoor weer gedaald alleen vanwege de verslechterde weerstand last van een virus (eerst niezen en daarna blaasontsteking) maar uiteindelijk is ze nu weer helemaal goed.

Doet is in de tussentijd nog niet gedekt, we hadden al een afspraak staan om langs te gaan bij de kater met haar maar toen had ook hij een virusje. Tja het is najaar en dan komt het vaker voor. Hopelijk kunnen we alsnog binnenkort met haar langs de kater en hopelijk dat het dan dit keer weer lukt.

Zomerweer

Het begint weer beter weer te worden en de meiden kunnen weer lekker gaan genieten van het mooie weer en de frisse buitenlucht. Het gaat daarin steeds beter tussen de dames. Britt voelt zich ontzettend thuis maar is wel een dametje. Ze is altijd het prinsesje van mijn moeder geweest en tja en prinsesjes vinden dat ze alles mogen maar helaas voor haar dat werkt toch echt niet zo.

Ook vlees ontdooien of eten laten staan is nu niet meer zo makkelijk, de andere dames zijn nooit zo van het jatten maar Britt wel. Als ik hun KVV uit de vriezer leg, hoor je altijd binnen no time een bonk en weet je dat er iemand genaamd Britt bezig is om te kijken of het al te eten is.

Behalve rosbief, daar was madam nog niet aan gewend. Ons Yaantje krijgt wel eens rosbief, is ze echt dol op maar ook Doet en Puk vinden het niet te versmaden. Britt echter moest er aan wennen maar ook die is nu verwend alhoewel niemand zo verwend als Yaantje. Die weet gewoon wanneer je rosbief in huis hebt.

Nat pak

Afgelopen weekend was ik sinds hele lange tijd een weekendje weg en had Martien de zorg over de dames. Hij weet aardig hoe en wat maar zegt altijd tegen mij “het is jouw hobby” lees dat ik altijd voor de dames zorg, natuurlijk geeft hij ze wel eten als ik later ben maar de basiszorg doe ik altijd.

En tja nu mocht hij dus 3 dagen voor ze zorgen. En tja dan gebeurd er natuurlijk wat bij hem. De dames waren lekker buiten in de tuin aan het spelen, dat gaat al aardig goed met Britt en de rest ondanks dat je ze wel in de gaten moet houden. Zijn soms net kleine kinderen.

Ineens hoort Martien van alles vanuit de tuin en gaat direct die kant op. Hij komt een kleddernatte Britt tegen, met zogezegd de kroos om haar oren. Die is duidelijk in de vijver gevallen. De rest van de dames, behalve Yaantje helemaal van slag. Puk zat buiten achter de tuinstoel en was niet van plan om naar binnen te komen, ze vond alles eng dus Martien heeft haar op een gegeven moment maar naar binnen gejaagd. En zucht echt Puk, dan is alles weer goed.

Britt wilde hij even afdrogen maar die dacht daar toch echt anders over, denk een flink gedeukte echo dus heeft hij het maar zo gelaten. Eind van het verhaal was dat alle dames boos op elkaar waren en Martien iedereen maar op een eigen plekje heeft laten afkoelen. Na een klein dagje was iedereen weer gekalmeerd en heerst er weer peace & vree.


Genieten

Iedere dag is een feestje met onze meiden, Britt is al heel aardig ingeburgerd. Ze heeft echt haar draai gevonden en is inderdaad ook de aby zoals ze ook bij mijn moeder altijd was. Dat doet mij zo ontzettend goed en ik weet dat mijn moeder trots boven mee kijkt.

Enten

Vandaag was het dan zover, de dierenarts kwam aan huis om Puk en Yana te enten. Ik heb hiervoor gekozen omdat Puk altijd zo ontzettend stresst bij de dierenarts en ik eens wilde kijken het gaat als ze thuis is. Helaas komt mijn dierenarts niet aan huis daar hij een stukje verder zit dus een dierenarts hier in de buurt gekozen. Voor een enting is dat niet zo’n groot probleem.

Zo gezegd zo gedaan en vandaag kwam ze dan langs. Puk mocht als eerste en ja hoor zodra ze de prik bemerkt, is ze weg. Haar weer even gepakt, doek over haar hoofd zodat ze niet ziet wat er gebeurd en hop prikje erin. Eigenlijk zo gebeurd. Daarna mocht madam bijkomen en hebben we eerst Yaantje haar enting gegeven en nagekeken. Die is altijd zo ontzettend makkelijk, wordt nergens koud of warm van.

Helemaal goedgekeurd door de dierenarts en toen mocht Puk nog even voor een check. Dat ging een stuk beter want madam had haar prikje gehad en gedroeg zich netjes, tja Puk houdt niet van vasthouden dus dat is altijd een dingetje maar ala.

Ze is er i.i.g. voor een jaartje vanaf maar ben er wel uit dat thuis enten beter is dan het ritje naar de dierenarts, de dames komen veel sneller weer tot rust. Voor volgend jaar zeker weer een aanrader.

Nieuwe deuren

Alweer enige tijd geleden hebben Martien & ik deuren uitgezocht omdat ik de oude deuren een beetje zat was. We hebben ze ook al zo lang dat het tijd werd voor wat nieuws en gisteren was het dan zover. De deuren gingen geïnstalleerd worden.

Omdat Britt nog niet alleen zit met de hele bende en alle binnendeuren vervangen gingen worden, heb ik Yana, Puk en Doet naar mijn zus gebracht. Britt kon dan lekker thuis blijven. Yana vond het geen enkel probleem om naar mijn zus te gaan maar Puk en Doet vonden het toch wat spannend. Voor Puk alweer 9 jaar geleden dat ze er geweest was en tja voor Doet de eerste keer.

Nadat alles bij mijn zus geïnstalleerd was, kon ik voor Britt de slaapkamer inrichten zodat madam daar kon verblijven en de aannemer eerst alle andere deuren kon gaan doen. Zo gezegd zo gedaan, eerst zijn de keukendeur, badkamerdeur en huiskamerdeur gedaan waarna Britt over kon naar de keuken en de heren als laatste de slaapkamerdeur konden doen.

Om 16.00u waren ze helemaal klaar en na even de stofzuiger door het huis gehaald te hebben, ben ik de andere dames gaan ophalen. Volgens mij blij dat ze weer naar huis konden maar thuis aangekomen helemaal verbaasd vanwege de andere deuren.

We hebben nu nl. deuren met glas bij de keuken en huiskamer. De meiden zijn echt helemaal verbaasd en moeten echt wennen. Ze vinden het heel vreemd, ze zien alles aan de andere kant maar kunnen er niet heen. Zo grappig om te zien. Denk wel dat het straks veel neusjes van het glas afhalen is maar moet zeggen het is prachtig geworden. En de meiden? Die wennen er echt wel aan.