Opruimen

Afgelopen weekend hebben we weer afscheid genomen van de kerstboom tot groot verdriet van Doet. Niets leukers dan spelen in de kerstboom, daarom hebben we ook een kunstboom. Dat kan niet zoveel kwaad. Ze heeft gelukkig wel met veel enthousiasme geholpen bij het opruimen, doos waar de boom in ging, geïnspecteerd en natuurlijk alle ballen en slingers geteld.

Vreemde dagen

De eerste anderhalve week na het overlijden van Vanna vallen toch best zwaar. Vanna en ik waren altijd twee handen op een buik, Naast alle zorgen die we de afgelopen tijd gehad hebben, was Vanna ook een dame die gewoon aanwezig was. Ze kon niet wachten totdat je op de bank ging zitten want dan stond ze binnen no time naast je te tappen op de kussens. En op de bank zitten? Tja binnen no time lag ze heerlijk bij je te slapen.

Gisteren konden we wel de urn met haar as ophalen bij het crematorium, voelt alsof ze toch weer thuis is. Ze staat nu naast Eem en gisteravond heb ik er een kaarsje bij gebrand. Voor sommige mensen zal het vreemd zijn maar voor mij is het toch een soort verwerking en ook haar weer even in het zonnetje zetten. Ze was ook altijd ons zonnetje, nooit chaggie maar altijd een blij ding.


Vanna: geboren: 04-11-2003 overleden: 18-12-2018

Je weet dat het ooit komen gaat
Maar als het “ooit” er eenmaal is
Dan blijf je achter met een leegte
En veel verdriet en gemis.

Lieve Vanna, mijn speciale prinses en zonnestraal, altijd vrolijk en lief, wat gaan we je zo ontzettend missen maar het ging niet meer. Een dikke knuffel daarboven aan iedereen ❤❤❤

Boef

Doet is weer aardig aan herstellen en weer de ondeugende boevenkop die ze altijd is

Helaas geen kittens

Deze week was Doet uitgerekend en afgelopen dinsdag leek het dan zover. Doet was onrustig en het leek alsof ze weeën had. De rest de kamer uit en afwachten maar. Ze ging op zich lekker maar na een tijdje was de er klaar mee. Nu kan het 12-24u duren voordat de persweeen komen en op zich was ze vrijdag exact 65 dagen.

Maar de afgelopen dagen helemaal niets meer, madam had t wel reuze naar haar zin met mij want tja ik sliep bij haar. Gezelligheid alom.

Vandaag viel t me op dat ze wat gele vloeiing had, dat hoort niet dus toch maar ff de dierenarts gebeld en een afspraak gemaakt. De dierenarts heeft haar helemaal nagekeken en zoals we eigenlijk al de hele tijd dachten, er zitten geen kittens is.

Waarschijnlijk heeft ze ze tijdens de dracht geobserbeerd en is toen schijnzwanger gebleven. Dinsdag voor haar idee bevallen en hop klaar.

Gelukkig geen gekke dingen voor de rest, ja een kuurtje antibiotica om te zorgen dat er geen problemen ontstaan. Nu maar rustig alles weer normaal bij haar laten komen en als dat weer oké is, mag ze weer naar Floyd. Wanneer dat is, moeten we nog maar even kijken. Eerst hiervan herstellen.

Nog een paar dagen

Het begint nu echt op te schieten met onze benjamin, eind van de week is due day. Vandaag zag ik al wat tekenen, natúúrlijk best nerveus voor de eerste keer dus ff mijn vertouwde hulplijn Gerda geappt. Gewoon lekker relaxt blijven, ga een boek lezen. Mmm nou de kerstboom moest nog neergezet worden dus dat maar gedaan. Weer de grote kunstboom, kan nl geen kwaad met de dames. Een echte boom moet je toch neer mee opletten.

Doet is wel erg op mij gefocust, is ze normaal ook wel maar nu lijkt t extremer. Dat wordt van de week op de bank bij ze slapen. En paar dagen thuis werken om alles in de gaten te houden.

Kleine update Vanna

Na een paar dagen intensief bezig te zijn geweest met het voeren van Vanna gaat het nu echt de goede kant op. Madam heeft de smaak te pakken en begint weer goed te eten. Ik heb zelfs weer het idee dat ze aan het aankomen is. Ze eet nu weer 2 a 3 kuipjes voer per dag, en bij het klaarmaken, eet ze het onderhand onder je handen vandaan. Dat hebben we tijden niet gehad.

Medicatie is nu helemaal op niets gezet behalve ter ondersteuning van haar stoelgang Miralax. Dat kan gewoon door haar voer dus geen geklier met medicijnen. Madam is daar nl. erg goed in geworden om vooral niet mee te werken, ze heeft een schattig uiterlijk maar als ze iets niet wil, kan ze toch best een aap zijn en lekker tegenwerken.

Fijn dat we eindelijk weer in een wat rustiger vaarwater gaan komen met haar. Over een paar weken wel even de nieren laten testen om te zien of het niet meer infusen geen invloed heeft op haar nierwaarden. Anders moeten we toch weer beetje gaan ondersteunen maar daar gaan we nu maar even niet van uit. 

Vanna en Doet

De afgelopen tijd staat voornamelijk in het teken van Vanna en Doet.

Vanna omdat ze ziek is en ondanks dat ze binnenste buiten is gekeerd, we niet weten wat haar mankeert. In overleg met onze dierenarts al besloten infusen af te bouwen. We zagen nog steeds om te zoveel tijd dat ze weer minder was. En ineens een sloot water overgeven. Martien had de suggestie misschien ff helemaal geen infuus geven. Samen met verplicht 2x daags austronautenvoer naast haar gewone eten, geeft ons nu t idee dat ze het weer zelf gaat doen. Ze gaat steeds beter eten, vanochtend een heel kuipje naar binnen gehapt. We zijn zo blij met deze vooruitgang. Hopelijk gaat ze zo verder.

Doet ondertussen moet nog twee weken voordat ze uitgerekend is. Nog steeds twijfel of ze zwanger is, ze is een stuk dikker geworden alleen waar is t buikje? We wachten het allemaal maar af, geven haar het eten wat ze wil en de bevallingskist klaargezet. Rond de 14e wek ik gewoon thuis om alles in de gaten te houden.

Dikke buik

Onze Doet is alweer 6 weken zwanger en ze heeft al een aardige buik alleen waar zijn de bobbels aan de zijkant? Ik weet van zowel Yana als Puk dat ze altijd van die mooie bobbels aan de zijkant hadden waar de kittens lagen maar Doet heeft besloten dat ze zoals altijd op zijn Doet’s anders is. Geen bobbels tot nu toe. 

Hierdoor twijfel ik soms of ze wel zwanger is maar gezien haar postuur en fascinatie voor eten kan het niet anders dan dat ze zwanger is. Dit weekend maar eens tijd uitgetrokken om naar de buik van Doet te kijken. Lag ze lekker te slapen, kijken of er inderdaad wat te zien was. Doet had zoiets van mmm wat ben je toch aan het kijken. Tja Doet als je nu eens wat makkelijker en zichtbaarder zwanger bent…..

Zaterdag zat ze lekker op de bank, en hop even poetsen en ja hoor volgens mij zag ik wat golven. Ze liggen inderdaad goed verstopt en zoals de eigenaar van papa zegt, Doet heeft ze mooi achter haar buikspieren verstopt.