Zomerweer

Het begint weer beter weer te worden en de meiden kunnen weer lekker gaan genieten van het mooie weer en de frisse buitenlucht. Het gaat daarin steeds beter tussen de dames. Britt voelt zich ontzettend thuis maar is wel een dametje. Ze is altijd het prinsesje van mijn moeder geweest en tja en prinsesjes vinden dat ze alles mogen maar helaas voor haar dat werkt toch echt niet zo.

Ook vlees ontdooien of eten laten staan is nu niet meer zo makkelijk, de andere dames zijn nooit zo van het jatten maar Britt wel. Als ik hun KVV uit de vriezer leg, hoor je altijd binnen no time een bonk en weet je dat er iemand genaamd Britt bezig is om te kijken of het al te eten is.

Behalve rosbief, daar was madam nog niet aan gewend. Ons Yaantje krijgt wel eens rosbief, is ze echt dol op maar ook Doet en Puk vinden het niet te versmaden. Britt echter moest er aan wennen maar ook die is nu verwend alhoewel niemand zo verwend als Yaantje. Die weet gewoon wanneer je rosbief in huis hebt.

Nat pak

Afgelopen weekend was ik sinds hele lange tijd een weekendje weg en had Martien de zorg over de dames. Hij weet aardig hoe en wat maar zegt altijd tegen mij “het is jouw hobby” lees dat ik altijd voor de dames zorg, natuurlijk geeft hij ze wel eten als ik later ben maar de basiszorg doe ik altijd.

En tja nu mocht hij dus 3 dagen voor ze zorgen. En tja dan gebeurd er natuurlijk wat bij hem. De dames waren lekker buiten in de tuin aan het spelen, dat gaat al aardig goed met Britt en de rest ondanks dat je ze wel in de gaten moet houden. Zijn soms net kleine kinderen.

Ineens hoort Martien van alles vanuit de tuin en gaat direct die kant op. Hij komt een kleddernatte Britt tegen, met zogezegd de kroos om haar oren. Die is duidelijk in de vijver gevallen. De rest van de dames, behalve Yaantje helemaal van slag. Puk zat buiten achter de tuinstoel en was niet van plan om naar binnen te komen, ze vond alles eng dus Martien heeft haar op een gegeven moment maar naar binnen gejaagd. En zucht echt Puk, dan is alles weer goed.

Britt wilde hij even afdrogen maar die dacht daar toch echt anders over, denk een flink gedeukte echo dus heeft hij het maar zo gelaten. Eind van het verhaal was dat alle dames boos op elkaar waren en Martien iedereen maar op een eigen plekje heeft laten afkoelen. Na een klein dagje was iedereen weer gekalmeerd en heerst er weer peace & vree.


Genieten

Iedere dag is een feestje met onze meiden, Britt is al heel aardig ingeburgerd. Ze heeft echt haar draai gevonden en is inderdaad ook de aby zoals ze ook bij mijn moeder altijd was. Dat doet mij zo ontzettend goed en ik weet dat mijn moeder trots boven mee kijkt.

Enten

Vandaag was het dan zover, de dierenarts kwam aan huis om Puk en Yana te enten. Ik heb hiervoor gekozen omdat Puk altijd zo ontzettend stresst bij de dierenarts en ik eens wilde kijken het gaat als ze thuis is. Helaas komt mijn dierenarts niet aan huis daar hij een stukje verder zit dus een dierenarts hier in de buurt gekozen. Voor een enting is dat niet zo’n groot probleem.

Zo gezegd zo gedaan en vandaag kwam ze dan langs. Puk mocht als eerste en ja hoor zodra ze de prik bemerkt, is ze weg. Haar weer even gepakt, doek over haar hoofd zodat ze niet ziet wat er gebeurd en hop prikje erin. Eigenlijk zo gebeurd. Daarna mocht madam bijkomen en hebben we eerst Yaantje haar enting gegeven en nagekeken. Die is altijd zo ontzettend makkelijk, wordt nergens koud of warm van.

Helemaal goedgekeurd door de dierenarts en toen mocht Puk nog even voor een check. Dat ging een stuk beter want madam had haar prikje gehad en gedroeg zich netjes, tja Puk houdt niet van vasthouden dus dat is altijd een dingetje maar ala.

Ze is er i.i.g. voor een jaartje vanaf maar ben er wel uit dat thuis enten beter is dan het ritje naar de dierenarts, de dames komen veel sneller weer tot rust. Voor volgend jaar zeker weer een aanrader.

Nieuwe deuren

Alweer enige tijd geleden hebben Martien & ik deuren uitgezocht omdat ik de oude deuren een beetje zat was. We hebben ze ook al zo lang dat het tijd werd voor wat nieuws en gisteren was het dan zover. De deuren gingen geïnstalleerd worden.

Omdat Britt nog niet alleen zit met de hele bende en alle binnendeuren vervangen gingen worden, heb ik Yana, Puk en Doet naar mijn zus gebracht. Britt kon dan lekker thuis blijven. Yana vond het geen enkel probleem om naar mijn zus te gaan maar Puk en Doet vonden het toch wat spannend. Voor Puk alweer 9 jaar geleden dat ze er geweest was en tja voor Doet de eerste keer.

Nadat alles bij mijn zus geïnstalleerd was, kon ik voor Britt de slaapkamer inrichten zodat madam daar kon verblijven en de aannemer eerst alle andere deuren kon gaan doen. Zo gezegd zo gedaan, eerst zijn de keukendeur, badkamerdeur en huiskamerdeur gedaan waarna Britt over kon naar de keuken en de heren als laatste de slaapkamerdeur konden doen.

Om 16.00u waren ze helemaal klaar en na even de stofzuiger door het huis gehaald te hebben, ben ik de andere dames gaan ophalen. Volgens mij blij dat ze weer naar huis konden maar thuis aangekomen helemaal verbaasd vanwege de andere deuren.

We hebben nu nl. deuren met glas bij de keuken en huiskamer. De meiden zijn echt helemaal verbaasd en moeten echt wennen. Ze vinden het heel vreemd, ze zien alles aan de andere kant maar kunnen er niet heen. Zo grappig om te zien. Denk wel dat het straks veel neusjes van het glas afhalen is maar moet zeggen het is prachtig geworden. En de meiden? Die wennen er echt wel aan.

Muizen

Afgelopen week kwam ik de keuken in lopen en zag Yaantje samen met Puk zeer geïnteresseerd naar iets kijken bij het koffiezetapparaat. Dus even kijken wat er nu hun interesse had gewekt. Schrik me rot, zit er een klein muisje. Martien kwam aangesneld op mijn gegil dat er een muis zat. Tja sorry ben niet bang voor muizen maar als ze ineens in mijn keuken zitten is toch wat anders.

I.i.g martien braaf de muis gevangen en buiten gezet. Puk en Doet bleven echter erg gefocust op de wasmachine en droger.

Het leek erop alsof er nog wat zat. Kon ook eigenlijk niet anders want het was een jong muisje en die was echt niet alleen.

Op een gegeven moment hoorde we puk vreemd mauwen in de keuken. En ja hoor muis gevangen. Die ze even later op de aanrecht in haar mand dropte waarna martien ook deze hop buiten kon zetten.

De fascinatie was daarna zwaar afgenomen dus we vermoeden dat er niets meer zit. Ook nadat we alles weggehaald hebben niets gevonden. We wachten het maar af.

Vakantie

Het is even een weekje rustig geweest op de blog want we waren op vakantie. De dames zijn thuisgebleven met de goede verzorging door mijn zus. Omdat Britt nog niet alleen met de andere dames mag blijven, hadden we de slaapkamer voor haar ingericht. De hordeur ertussen zodat ze wel contact had met de rest.

Tijdens de vakantie kregen we snel al een berichtje van mijn zus dat het wel een portret is. Mijn zus maakte eerst altijd de kattenbakken schoon en daarna pas het eten, nou onze Britt was het daar niet helemaal mee eens dus hop je haalt gewoon met wat geweld de hordeur eruit en komt er gewoon om vragen. Tja dat is Britt, dat is redelijk een bulldozer moet ik zeggen.

Ze hebben het dus goed gehad tijdens onze vakantie maar de hele bende was wel weer ontzettend blij dat we er weer waren. Vooral Doet was een beetje chaggie maar dat was eigenlijk weer voorbij toen ze weer lekker op de arm bij mij kon zitten. Tja Doet is een echte aandachtstrekker en wil het liefste bij mij op de arm hangen en knuffelen.

Zijn gangetje

Eigenlijk hebben we weinig echt nieuws te vertellen. Britt is al aardig ingeburgerd en heeft haar draai gevonden. De router is haar grote vriend. Niets beters dan lekker hierop te liggen. Ook gaat ze steeds meer spelen, vooral de speeltunnel is favoriet.

De rest is nog steeds heel lief en zal niet snel reageren als madam blaast. Het zijn gewoon lieve meiden waar we apetrots op zijn.

Voor Doet hebben we in de tussentijd een planning in gedachte, medio juli mag ze weer naar Floyd en hopelijk lukt het deze keer wel. Ze is iig al een keer uit logeren geweest en voor zo’n gevoelige dame als Doet is dat al een hele happening.