Op eieren lopen

Al een tijdje ben ik aan het kijken of de kamer wat meer aan te kleden met een vloerkleed. Gisteravond wezen kijken uiteindelijk een mooi exemplaar uitgezocht en natuurlijk direct neergelegd. De dames vonden het allemaal erg spannend, salontafel aan de kant, er wordt gerommeld, tja daar moet je natuurlijk bij zijn.

Maar ja dan loop je daar als dame over het kleed en dat voelt toch heel erg anders dan gewoon een laminaatvloer. Doet dacht mm als ik deels op het randje van de salontafel loop, dan hoef ik niet zo over het kleed heen. Tja Doet dat gaat natuurlijk niet lukken dus madam ging uiteindelijk gewoon over het kleed maar wat een grappig gezicht, heel voorzichtig want tje wat is dat anders,

Denk dat het over een paar dagen al helemaal gewend is en de dames eventueel languit liggen op ons nieuwe kleed.

 

Vanna 15 jaar

Gisteren hebben we een klein feestje gevierd, Vanna is 15 jaar geworden. Iets wat we met alles de afgelopen tijd niet hadden gedacht maar het meisje slaat zich er dapper doorheen en is weer op de weg terug. We hopen dat ze nog jaren bij ons is.

Zorgen

Vanna is nog steeds niet oké, na de uitslag van haar nierwaarden die weer oké zijn, knapt ze nog steeds niet op. Gisteren nogmaals contact gehad met onze dierenarts, nu degene gesproken waar we eigenlijk altijd met onze katten naar toe gaan. Even gesproken en op basis van mijn informatie hebben we nu antibiotica gekregen voor darm/maagziekten. De albumine in het bloed was bij de test laag wat wijst op nierproblemen of darm/maagziekten. Nieren zijn oké dus dan blijft de maag/darm over. Klopt ook met het gerommel wat ze de hele tijd heeft en natuurlijk de vlagen van misselijkheid. Gisteren direct medicatie opgehaald, antibiotica en daarnaast probiotica. We infusen op dit moment even iedere dag als extra ondersteuning. Gisteravond was ze al een beetje opgeknapt en ook vanochtend begon ze al wat meer praatjes te krijgen maar ze is er nog niet. We hopen echt dat ze erdoor heen komt want dat ze een jasje heeft uitgedaan, is haar goed aan te zien.

Ziekenboeg

Het is de afgelopen week even rustig geweest met de nieuwsberichten maar we zijn erg druk geweest met onze ziekenboeg en uiteindelijk nog wel een beetje. Afgelopen vrijdag ben ik met Vanna naar de dierenarts geweest. Ze was totaal niet lekker, kroop weg onder de deken, je zag dat het helemaal niet lekker ging. Ik al helemaal ongerust want Vanna gaat sinds februari als nierpatiënt door het leven. We hebben er toen voor gekozen op advies van haar fokker en tevens hele goede vrienden om te gaan infusen. In het begin iedere dag maar de laatste maanden om de dag. Ik dacht nu dat haar nieren het verder aan het begeven waren en dat ze daardoor zo beroerd. Afspraak gemaakt en als eerste maar haar waarden laten testen, zouden deze heel hoog zijn dan had ik al besloten dat het goed was geweest voor haar. Maar de dierenarts kwam terug en vertelde me het goede nieuws, nee hoor de waarden zijn helemaal oké, uh maar ze waren best hoor. Ja maar de behandeling die jullie met haar zijn ingegaan heeft vruchten afgeworpen en ze is nu nierpatiënt af. Dan springen de tranen in je ogen van blijdschap maar ja was heeft ze dan. Uiteindelijk blijkt ze een darmvirus te hebben opgelopen, heel vervelend want de dagen erna had ze alleen maar last van verliezen van ontlasting en was ze misselijk. Hier hebben we nu goede medicijnen voor gehad en de dame is nu eindelijk een kleine week later weer aan het opknappen.

Toen begon ons Yaantje op zaterdag, ze heeft rond deze periode veel last van pollen etc. maar nu was ze echt benauwd dus hop met haar op de zaterdag naar de dierenarts. Ja waarschijnlijk neusholteontsteking, kuurtje van 7 dagen en dan moet het over zijn. We horen nu al bij haar dat ze niet meer zo benauwd is en dat het inderdaad werkt. Als het kuurtje af is even kijken of het echt weg is anders moet ze nog even een paar dagen extra.

De andere twee dames hobbelen ondertussen lekker verder, Puk baalt wel dat ze ter ondersteuning van haar huid cdb-druppels krijgt maar ja het helpt haar zo ontzettend goed. En Doet?? Die denkt alleen maar aan eten, lijkt er op alsof ze in blijde verwachting is………..

Doet zwanger????

Het is alweer bijna een weekje geleden dat we Doet weer op gehaald hebben bij de kater en de spannende tijd is dus aangebroken want is ze zwanger of niet. Ze zou volgens haar normale patroon nu weer krols moeten gaan worden, tot nu toe nog geen tekenen daarvan. Tevens eet ze beter dan ze tijden gedaan heeft met telkens krols worden. Nog twee weekjes en we zouden wat moeten gaan zien, spannendddddddddd

Rekken en strekken met Puk

Sinds een aantal weken sport ik in huis en soms hoort daar ook een rek- en streksessie bij. Daar Doet momenteel uit logeren is, is Puk haar leven erg saai vindt ze zelf dus heeft ze besloten vooral mij als vervanging van Doet te zien. Vandaag daarom samen maar rek- en strekoefeningen gedaan. Heel leuk als je op de grond ligt en Puk loopt druk om je heen te knorren en knuffelen. Sta je met je hoofd naar beneden, Puk gaat je haar modelleren, hoe gezellig is dat. Ik hoop voor Puk dat Doet weer snel terug is want het is maar saai zonder ons blauwe meisje

Stoelendans

Het lijkt net een stoelendans momenteel in huis. In iedere kamer zit ongeveer een kat. Normaal hebben we alleen Vanna apart zitten zodat ze rustig haar eten kan eten wanneer ze wil. Daarnaast krijgt ze er Miralax doorheen voor een betere stoelgang en tja dat hoeft de rest niet, gaan ze wel erg makkelijk toiletteren.

Nu zit ook Doet apart, madam is nl. beginnend krols en totdat we haar gaan wegbrengen, zit ze even apart als wij weg zijn. Doet heeft helaas de neiging om haar moeder Puk te stalken en met stalken bedoel ik dus ook echt stalken. Ze loopt er alleen maar achteraan, gaat naast Puk klaarzitten om gedekt te worden en ga zo maar door. Puk wordt hier (heel begrijpelijk) heel chaggie van en jaagt dan Doet weer weg.

Voor de rust van zowel Puk als Doet dan maar even Doet apart. het is gelukkig maar voor even want vanavond gaan we haar wegbrengen. Ontzettend spannend hoe het gaat, maar weet dat ze in uitstekende handen is.