Alweer 3 weken oud

Wat gaat de tijd toch snel met de baby’s. Ze groeien gestaag en maken alweer hun eerste stappen in de bevallingskist en het afgezette stukje daarvoor.

Enzo, de blauwe knul is de meest vlotte van de twee, sneller de oogjes open, sneller met lopen. Ethan is in alles wat langzamer en loopt ongeveer een half weekje achter op Enzo.

Doet is ondertussen een super mam, ze is zorgzaam en altijd bezig met de ba. Misschien dat ze daarom ook wat langzaam zijn, mam regelt alles wel voor ze.

We zij iig heel blij met de jongens 🥰

Baby’s

Op 29 november jongstleden is Doet bevallen van twee wolken van jongens, Enzo ( blauw, kater) en Ethan (sorrel, kater). Het was voor Doet even wennen vooral de bevalling was voor haar echt een dingetje maar na een paar dagen viel alles helemaal op de plek en is ze een Superman.

De kleintjes liggen wel op de bank in de bevallingskist van Doet vond de plek van de kist die wij in gedachten hadden niet de juist plek dus ze zit nu op de beste plek op de bank. Zal straks als ze gaan rondrennen, een uitdaging gaan worden maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar lekker groeien en dat doen ze hartstikke goed. Enzo is een flinke knul, Ethan is iets kleiner maar laat zich niet de kaas van het brood eten.

Britt en Puk hebben de baby’s nog niet ontmoet, eerst alles lekker rustig en dan volgt een meeting vanzelf wel. In het verleden hebben we dit ook altijd bij Puk gedaan en het bevalt ons gewoon ontzettend goed, de rest vindt het ook wel best om even niet in de huiskamer te kunnen, zal wel komen dat ze nu bij ons in bed mogen liggen.

De komende tijd zullen we regelmatig berichten posten en natuurlijk foto’s Ook op Instagram zijn er foto’s te vinden van de twee jongens.

Het is wederom een aardige tijd geleden dat wij een bericht op onze webpagina hebben geplaatst.

In april hebben we helaas na een korte ziekteperiode Yana moeten laten gaan. 3 maanden voor haar overlijden waren er mamatumoren geconstateerd. Diverse soorten medicatie waren lastig voor haar ivm haar nieren dus uiteindelijk op cdb/thc uitgekomen. Dit pakte ontzettend goed uit, ze at ontzettend goed, was blij etc. Helaas kreeg ze weer last van haar jaarlijkse dipje mbt haar luchtwegen, normaal konden we dit met een kuurtje AB wel managen maar dit keer helaas niet. Oorzaak de tumoren die haar weerstand al op de proef aan het stellen waren. Dan nog de luchtwegen erbij was teveel. Ik ben blij dat ik thuis aan het werk was en veel tijd met haar heb kunnen doorbrengen. We missen ons oude dametje wel en de groep heeft even nodig gehad om weer te settelen.

Radiostilte

Al enige tijd hebben wij geen berichten gepost op onze website ondanks dat we genoeg beleven met onze aby dames. Daarom nu maar even op een zondagmiddag aan de slag om alles op de site weer bij te werken, de mailbox van de website weer te koppelen zodat ook deze weer binnenkomst. Dat krijg je als je een andere pc in gebruik neemt en niet alles over zet. Voor degene die dan ook een bericht gestuurd hebben, sorry dat we niet gereageerd hebben, maar dat zullen we nu alsnog gaan doen.

Met de dames gaat alles nog steeds goed Ons Yaantje is ondertussen alweer bijna 16,5 jaartjes jong en gaat nog lekker door. We geven haar wel om te dag wat extra vocht onder de huid ter ondersteuning van haar nieren en ze krijgt vanwege haar leeftijd ook Onsior wat een soort pijnstiller is, oudere katten hebben vaak meer last van de gewrichten etc en daarnaast is haar bek een gevoelig punt waardoor we zorgen dat ze standaard hier wat voor krijgt zodat het niet uit de hand kan lopen.

De bruine dames Puk (moeder) en Britt (dochter) gaan ook super, ze lijken zo ontzettend op elkaar in gedragingen, heerlijk om te zien. Soms is het best wel even kijken wie wie is maar als je dan de kop kijkt, weet je het wel weer en Brit is meer verslaafd aan eten dan Puk Onze Benjamin Doet hobbelt ook lekker door. We hebben haar in december laten testen, enting weer laten zetten dus zodra het allemaal kan, gaat ze van de pil af en mag ze naar de kater, wel even afhankelijk hoe het met Corona gaat. Is nu toch wat meer puzzelen en nu met de avondklok is het zelfs wat lastiger qua wegbrengen en halen.

Lange radiostilte

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een bericht op onze site hebben gepost. Eigenlijk is het er gewoon een beetje bij in geschoten om berichten van onze meiden te plaatsen.

Het gaat ontzettend goed met de 4 dames. Yana wordt 4 september alweer 16 jaar jong en still going strong. Ze is zoals we al eerder gemeld hebben een nierpatiënt maar ze doet het nog steeds supergoed. Om de dag krijgt ze wat extra vocht toegediend (onderhuids) ter ondersteuning van haar nieren. We geven haar nu wel iedere dag medicatie tegen pijn etc. omdat we het idee hadden dat ze last heeft van haar gewrichten. We merken hiervan echt een goed resultaat.

Ook met de andere dames gaat het goed. Ze genieten van de Corona-tijd zogezegd. In het begin werkte ik iedere dag thuis en sinds kort 3 dagen. De dames vonden het allemaal ontzettend gezellig, wat een drukte rond mijn pc moet ik zeggen. Ook nu met 3 dagen thuiswerken, komen ze allemaal een keertje langs om even gezellig een knuffel te halen of om vooral maar in de weg te gaan zitten.

Vanwege Corona gaan we ook niet lang op vakantie, alles is een beetje in stukjes geknipt. Ook daaraan merken we dat ze het heerlijk vinden. Tja aandacht krijgen ze nooit genoeg.

Britt is in tussentijd helemaal gesetteld en heeft het goed naar haar zin. Enige moment dat ze wat moppert is rond etenstijd, gaat haar nooit snel genoeg. Al met al zijn we blij en gelukkig met de dames en we zullen proberen de website wat vaker bij te werken met nieuwtjes.

Kerst

Het is vandaag alweer 1e kerstdag en wat een rijkdom, heerlijk thuis op de bank met de meiden.

Vooral Doet is erg aanhankelijk, dat zal wel komen door haar zwangerschap. Nog ruim 1,5 week te gaan voordat ze gaat bevallen. Ontzettend spannend omdat het de eerste keer is.

Sinterklaas

Dit jaar de eerste keer dat we sinterklaas bij ons thuis vierden. Voor alle dames helemaal nieuw behalve Britt. We vierden altijd sinterklaas bij mijn ouders.

Britt en Doet vonden het in een woord fantastisch, niets dan pret met al die cadeautjes voor op het kleed. Vooral Britt was ontzettend druk bezig met de spelen tussen de cadeaus.

Yaantje en Puk vonden het allemaal maar vermoeiend en waren lekker in de keuken gaan liggen in het mandje bovenop de over

Of zal het meer komen doordat de oven aanstond vanwege het bakken van pepernoten en speculaas?

Nog 1 week te gaan

3 weken geleden is ons meisje uit logeren geweest bij Doet en het is dus afwachten of ze in blijde verwachting is. Rond Sinterklaas weten we het of het gelukt is of niet. Tot nu toe merken we dat ze een ontzettende eetlust heeft en alleen maar wil knuffelen. Dat laatste is iets wat ze eigenlijk altijd wel doet behalve als ze krols is.

Het blijft dus even spannend of ze nu wel of niet in blijde verwachting is. Ondertussen zijn we ook bezig met onze planning qua wintersport want tja meestal gaan we in maart een weekje weg maar met kleintjes, geen haar op mijn hoofd die hieraan denkt. Is nu dus even druk plannen en puzzelen waar we in april nog heen kunnen voor een weekje op de lange latten.

Met Yaantje hadden we weer een heel klein dipje. Ze is heel gevoelig op de luchtwegen, waarschijnlijk doordat ze toen ze klein was niesziekte heeft gehad. Nu ze op leeftijd is, is dit haar zwakke punt zogezegd. Zaterdagochtend toch maar even de dierenarts gebeld omdat ze weer vol zat. Iedere dag wel een paar keer haar neusje spoelen maar dat hielp toch niet voldoende. Gelukkig dachten ze mee en heeft ze een kuurtje gehad om weer even dat extra zetje te hebben. Advies hou het in de gaten en gaat het niet over na het kuurtje even contact opnemen. Dat gaan we natuurlijk zeker doen, willen dat madammeke nog lekker een aantal jaartjes bij ons blijft. Kuurtje slaat i.i.g. wel aan want we zien al dat ze het weer beter gaat doen en ook het eten weer een stuk sneller gaat.