Kerst

Het is vandaag alweer 1e kerstdag en wat een rijkdom, heerlijk thuis op de bank met de meiden.

Vooral Doet is erg aanhankelijk, dat zal wel komen door haar zwangerschap. Nog ruim 1,5 week te gaan voordat ze gaat bevallen. Ontzettend spannend omdat het de eerste keer is.

Sinterklaas

Dit jaar de eerste keer dat we sinterklaas bij ons thuis vierden. Voor alle dames helemaal nieuw behalve Britt. We vierden altijd sinterklaas bij mijn ouders.

Britt en Doet vonden het in een woord fantastisch, niets dan pret met al die cadeautjes voor op het kleed. Vooral Britt was ontzettend druk bezig met de spelen tussen de cadeaus.

Yaantje en Puk vonden het allemaal maar vermoeiend en waren lekker in de keuken gaan liggen in het mandje bovenop de over

Of zal het meer komen doordat de oven aanstond vanwege het bakken van pepernoten en speculaas?

Nog 1 week te gaan

3 weken geleden is ons meisje uit logeren geweest bij Doet en het is dus afwachten of ze in blijde verwachting is. Rond Sinterklaas weten we het of het gelukt is of niet. Tot nu toe merken we dat ze een ontzettende eetlust heeft en alleen maar wil knuffelen. Dat laatste is iets wat ze eigenlijk altijd wel doet behalve als ze krols is.

Het blijft dus even spannend of ze nu wel of niet in blijde verwachting is. Ondertussen zijn we ook bezig met onze planning qua wintersport want tja meestal gaan we in maart een weekje weg maar met kleintjes, geen haar op mijn hoofd die hieraan denkt. Is nu dus even druk plannen en puzzelen waar we in april nog heen kunnen voor een weekje op de lange latten.

Met Yaantje hadden we weer een heel klein dipje. Ze is heel gevoelig op de luchtwegen, waarschijnlijk doordat ze toen ze klein was niesziekte heeft gehad. Nu ze op leeftijd is, is dit haar zwakke punt zogezegd. Zaterdagochtend toch maar even de dierenarts gebeld omdat ze weer vol zat. Iedere dag wel een paar keer haar neusje spoelen maar dat hielp toch niet voldoende. Gelukkig dachten ze mee en heeft ze een kuurtje gehad om weer even dat extra zetje te hebben. Advies hou het in de gaten en gaat het niet over na het kuurtje even contact opnemen. Dat gaan we natuurlijk zeker doen, willen dat madammeke nog lekker een aantal jaartjes bij ons blijft. Kuurtje slaat i.i.g. wel aan want we zien al dat ze het weer beter gaat doen en ook het eten weer een stuk sneller gaat.

Afwachten

En Doet is gezellig een paar daagjes uit logeren geweest. We hebben de meid op 2 november naar Floyd gebracht. Vanaf het begin ging het al zo ontzettend goed, niet zo bang als de eerste keer en na even al komen knuffelen. Ik ben heel gerust weggegaan want madam was best relaxt.

Kreeg al snel berichtjes dat ze heel relaxt was en zelfs aan het einde van de dag dat Floyd al in de kamer erbij mocht. Natuurlijk nog niet direct in haar buurt maar het spel ging zogezegd beginnen.

Wat een topmeid en natuurlijk wat is Floyd een heerlijke rustige relaxte kater. Hij heeft haar echt de vorige keer zoveel zelfvertrouwen gegeven maar ook zijn baasjes die er zoveel tijd en energie in gestoken hebben om Doet zich op haar gemak te laten voelen.

Na 2 daagjes ben ik Doet weer gaan halen, Floyd was er wel weer klaar mee en dus heb ik heerlijk de meid weer opgehaald. Even een nachtje lekker bij ons op de slaapkamer om weer wat te wennen en voornamelijk weer de geur van ons huis te krijgen. De volgende dag mocht ze weer samen met haar moeder, die liep een klein beetje te mopperen maar dat is Doet wel van haar gewend en van mamma kan je meer hebben.

’s Avonds alles weer bij elkaar en dat ging ook weer zeer voorspoedig. Britt helemaal blij dat ze verlost is van haar stalkster, Doet heeft geen interesse meer in Britt.

En nu is het wachten of ze zwanger is, na 4 weken moet dit te zien zijn dus nog heel even geduld……

Uit logeren

Eindelijk is het dan zover, Doet gaat uit logeren. Morgenmiddag gaan we haar wegbrengen naar Floyd en dan maar weer afwachten. De vorige keer vond ze alles ontzettend eng en heeft het een week geduurd voordat ze zover gewend was, dat Floyd bij haar in de buurt mocht komen en haar mocht dekken. Gelukkig zijn Gerda en Jan Willem ontzettend lief voor de meid en hebben ze haar alle rust gegund dus ze heeft een goede ervaring. Hopelijk gaat het dit keer beter.

Voor mij ontzettend wennen dat mijn kleine meid er een weekje niet is. Doet is mijn speciale meisje en tja als ze dan een weekje weggaat, pfff niet leuk maar hopelijk lukt het allemaal dit keer en wordt ze straks begin januari mama.

wordt vervolgd…….

Najaar

De dagen beginnen weer korter te worden en buiten natter. De dames zijn nu een stuk minder buiten te vinden dan zomers. Wij hebben natuurlijk de deur een stuk minder openstaan zodat ze niet in hun afgezette tuintje kunnen maar mocht ik de deur openzetten, dan is het even snel een frisse neus halen en hop weer snel naar binnen.

Met dit weer ligt de hele bende ook weer veel vaker op schoot, wat is er niet fijner om samen met een dekentje op de bank te liggen. Doet springt zo snel als ze kan onder het dekentje eventueel samen met moeders Puk. Gaat altijd een tijdje goed maar dan ineens is het toch weer van nee ik wil alleen liggen, zucht echt meiden.

Britt vindt het heerlijk om in je armen te hangen net als Yaantje dus tja vaak lig ik dan met twee dames ongeveer in mijn nek want zowel Yaantje als Britt geven geen strobreed toe dus dan lig je maar lekker tegen elkaar.

Radiostilte

De afgelopen maanden hebben wij eigenlijk weinig berichten geplaatst op onze website. Waarom? Tja is er niet van gekomen want we hebben genoeg meegemaakt met de dames.

Zoals al eerder gemeld, is per januari Britt weer bij ons komen wonen en mevrouw is nu echt helemaal ingeburgerd. Ze is de grootste vriendinnen met haar oma Yana. Tja Yana is heel relaxt en reageert eigenlijk nergens op. Met de andere dames gaat het ook goed alhoewel zoals echte meiden betaamt ze soms lekker kunnen klieren met elkaar maar ala dat moet kunnen.

Yana heeft ook even een dipje gehad na onze vakantie. Ze had tijdens de laatste dagen van onze vakantie een kiesje wat was afgebroken. Dus na de vakantie is ze naar de dierenarts geweest, bloed laten onderzoeken (ivm de komende operatie) en toen kwam eruit dat ze toch nierpatiënt is. Op zich geen probleem, we hebben na Vanna aardig wat ervaring hoe hiermee om te gaan. Voor de operatie wel spannend dus met de dierenarts afgesproken dat ze extra infuus zou krijgen. Ook zelf na de operatie gaan infusen om vooral die nieren te spoelen. Waarden waren hierdoor weer gedaald alleen vanwege de verslechterde weerstand last van een virus (eerst niezen en daarna blaasontsteking) maar uiteindelijk is ze nu weer helemaal goed.

Doet is in de tussentijd nog niet gedekt, we hadden al een afspraak staan om langs te gaan bij de kater met haar maar toen had ook hij een virusje. Tja het is najaar en dan komt het vaker voor. Hopelijk kunnen we alsnog binnenkort met haar langs de kater en hopelijk dat het dan dit keer weer lukt.

Zomerweer

Het begint weer beter weer te worden en de meiden kunnen weer lekker gaan genieten van het mooie weer en de frisse buitenlucht. Het gaat daarin steeds beter tussen de dames. Britt voelt zich ontzettend thuis maar is wel een dametje. Ze is altijd het prinsesje van mijn moeder geweest en tja en prinsesjes vinden dat ze alles mogen maar helaas voor haar dat werkt toch echt niet zo.

Ook vlees ontdooien of eten laten staan is nu niet meer zo makkelijk, de andere dames zijn nooit zo van het jatten maar Britt wel. Als ik hun KVV uit de vriezer leg, hoor je altijd binnen no time een bonk en weet je dat er iemand genaamd Britt bezig is om te kijken of het al te eten is.

Behalve rosbief, daar was madam nog niet aan gewend. Ons Yaantje krijgt wel eens rosbief, is ze echt dol op maar ook Doet en Puk vinden het niet te versmaden. Britt echter moest er aan wennen maar ook die is nu verwend alhoewel niemand zo verwend als Yaantje. Die weet gewoon wanneer je rosbief in huis hebt.

Nat pak

Afgelopen weekend was ik sinds hele lange tijd een weekendje weg en had Martien de zorg over de dames. Hij weet aardig hoe en wat maar zegt altijd tegen mij “het is jouw hobby” lees dat ik altijd voor de dames zorg, natuurlijk geeft hij ze wel eten als ik later ben maar de basiszorg doe ik altijd.

En tja nu mocht hij dus 3 dagen voor ze zorgen. En tja dan gebeurd er natuurlijk wat bij hem. De dames waren lekker buiten in de tuin aan het spelen, dat gaat al aardig goed met Britt en de rest ondanks dat je ze wel in de gaten moet houden. Zijn soms net kleine kinderen.

Ineens hoort Martien van alles vanuit de tuin en gaat direct die kant op. Hij komt een kleddernatte Britt tegen, met zogezegd de kroos om haar oren. Die is duidelijk in de vijver gevallen. De rest van de dames, behalve Yaantje helemaal van slag. Puk zat buiten achter de tuinstoel en was niet van plan om naar binnen te komen, ze vond alles eng dus Martien heeft haar op een gegeven moment maar naar binnen gejaagd. En zucht echt Puk, dan is alles weer goed.

Britt wilde hij even afdrogen maar die dacht daar toch echt anders over, denk een flink gedeukte echo dus heeft hij het maar zo gelaten. Eind van het verhaal was dat alle dames boos op elkaar waren en Martien iedereen maar op een eigen plekje heeft laten afkoelen. Na een klein dagje was iedereen weer gekalmeerd en heerst er weer peace & vree.